Inkomstenbelasting

Aangifte

Inkomstenbelasting


Hoe zit het precies?

De IB-aangifte geld voor iedereen. Je ontvangt van de Belastingdienst een brief dat het tijd is om de aangifte te versturen. Heb je geen brief gekregen? Controleer dan evengoed of er een aangifte voor jou klaarstaat via mijnbelastingdienst.nl.

Uitzonderingen m.b.t. het versturen van de aangifte:
In sommige gevallen hoef je geen aangifte te versturen. Dit kan zijn wanneer je €48,- of minder moet betalen. Als u geld terug krijgt maar het bedrag is €15,- of lager, dan hoeft u de aangifte ook niet te versturen.

 

Aftrekposten:
Er zijn een aantal aftrekposten waar je recht op hebt en waar je het te betalen bedrag kunt verlagen. Deze aftrekposten zijn:

-        Hypotheekrente

-        Ziektekosten

-        Giften

-        Studiekosten

-        Partneralimentatie

-        Reiskosten

-        Lijfrente 


Wanneer verstuur je de aangifte?:
Vanaf 1 maart kun je aangifte doen over het voorgaande jaar. De aangifte moet doorgaans verstuurd zijn voor 1 mei. Maar je kunt gemakkelijk uitstel aanvragen waardoor je tot 1 november de tijd hebt om je aangifte te versturen. Dit heeft geen verdere gevolgen.

 

Geld betalen of ontvangen:
Wanneer je geld moet betalen moet dat voor de gestelde einddatum. Maar heb je de aangifte ingevuld en ontvang je geld terug? Wanneer je de aangifte voor 1 april hebt verstuurd, streeft de Belastingdienst ernaar dat je voor 1 juli het geld ontvangt.


De aangifte liever niet zelf versturen:

Bij ons ben je als particulier net zo welkom! Wij begrijpen dat over het algemeen de brieven en berichten van de Belastingdienst verwarrend kunnen zijn. 

Je wilt natuurlijk wel dat de aangifte goed en juist verstuurd wordt!

We doen dit graag voor je. Kijk bij onze abonnementen wat dat voor jou inhoud en hoe wij het voor je aanpakken.